Belisol blijft zich ontwikkelen via franchising

Geplaatst door: Franchising Belgium

De belgische familiale formule Belisol, specialist in raamwerk, deuren en ramen, was dit jaar terug aanwezig op de beurs Franchise Expo Paris. Belisol heeft ook voor de eerste keer met veel suces deelgenomen aan de beurs Batibouw in Brussel.

Belisol was de eerste houtwerk-specialist die zijn raamwerk en deuren in een showroom aan de klanten ten toon stelde. Sind de oprichting van het bedrijf in de jaren 70 heeft zijn stichter Eugène Alen beslist om zijn producten in een showroom te presenteren, terwijl je voordien deuren en ramen kocht zonder ze vooraf te zien.

Het bedrijf werd in 1977 gesticht door Eugène Alen, zijn vrouw en een vennoot Guy Lambin. In het jaar 1993 werd er beslist om zich uit te breiden via franchising en de eerste franchisenemer werd binnen de week gevonden in Wommelgem. Vervolgens zijn er verschillende franchiseverkooppunten in het jaar geopend. De franchiseverkooppunten van Leuven en Gent waren de eersten. Belisol is sinds 2003 in Frankrijk aanwezig.

Tot op heden heeft Belisol een netwerk van 40 verkooppunten in België en 25 in Frankrijk en Nederland. In België is Belisol de marktleader met 16 % voor particulieren. In België is Belisol de marktleider met een aandeel van 16 % op de retailmarkt .

De nieuwste showroom in België werd in janari in Peer (Limburg) geopend en begin mei zal er een nieuwe showroom in Aat (Henegouwen) openen.