Belgische Franchiseformule Wasbar weldra in Nederland

Geplaatst door: Franchising Belgium

Wasbar, de van oorsprong Belgische franchiseformule, combinatie van café en wasserette, opent binnenkort haar 1e vestiging in Nederland. Voor 2016 staan 4 nieuwe franchise vestigingen in België en een 1e franchise vestiging in Frankrijk op de planning.

Yuri Vandenbogaerde, medeoprichter van de Belgische franchiseformule Wasbar, heeft bekendgemaakt dat hij met zijn keten voet aan wal wil zetten in Nederland en Frankrijk. 
Twee jaar geleden stond er al een opening in Utrecht gepland, maar dat ging niet door vanwege de alcoholwet. De zaak mocht namelijk alleen open als er een duidelijke scheiding was tussen het wasserettegedeelte en het horecagedeelte. Gezien heel het concept over de integratie van de twee onderdelen gaat, zagen de eigenaars van Wasbar het niet zitten. 
Wasbar haalt zo’n 77% van de omzet uit het horecagedeelte van het concept. De resterende 23% komt dus uit was-inkomsten. Het is nog niet duidelijk of de Belgische franchiseformule in exact dezelfde vorm zal gebruikt worden in Nederland. De formule heeft vestigingen in Gent, Kortrijk en Antwerpen.