Bakkerij Paul opent een nieuwe flagship store in Antwerpen.

Geplaatst door: Franchising Belgium

De Franse bakkerij-patisserie Paul, opgericht in 1889 in Frankrijk, opende in 2007 zijn eerste Belgische winkel in het hartje van Brussel. Dit onder leiding van Top Brands, de Belgische groep die de franchiseovereenkomst voor België beheert. De meeste winkels bevinden zich in het Brussels gewest. Top Brands heeft zeven verkooppunten “Petit Paul” geopend in de Brusselse metrostations van de MIVB.

Twaalf jaar later na de eerste opening in België, opent bakkerij Paul op 6 februari 2019 een nieuwe flagship store in Antwerpen. Het is al de 21ste vestiging van het keten Paul in België.

Voor Stef Meulemans, CEO van Top Brands, was Antwerpen een logische keuze om zich in Vlaanderen te vestigen. Ze hebben namelijk een nieuw brunchmenu en ontbijt gelanceerd voor deze nieuwe winkel.

Het franchiseconcept van de bakkerij Paul

De bakkerij Paul is na 130 jaar nog steeds een familiebedrijf. Francis Holder, huidig algemeen directeur van de bakkerij, is verantwoordelijk voor het uitbreiden van het franchiseconcept binnen 40 landen.

Top Brands, de Belgische master franchisenemer

De Belgische groep Top Brands, houder van de master franchiseovereenkomst op nationaal niveau, verklaart dat ze klaar zijn om de Vlaamse markt te veroveren. Top Brands beheert naast bakkerij Paul ook nog Pizza Hut en de Wasbar Coffeeshops, die zich in de toekomst via franchising willen ontwikkelen. Recentelijk heeft de groep ook een belang verworven in de Belgische hamburgerketen “Ellis Gourmet Burger”.