AVEVE kiest voor groene energie in nieuwe franchisewinkels

Geplaatst door: Franchising Belgium

Arvesta rust 17 AVEVE winkels uit met zonnepanelen in samenwerking met ENGIE.  De AVEVE-winkels die recent het vernieuwde winkelconcept – met nieuwe look & feel, uitgebreid assortiment en gericht op beleving – aangemeten kregen, zijn voortaan ook uitgerust met zonnepanelen.

Voor de plaatsing en de installatie van de panelen koos Arvesta voor ENGIE, reeds energieleverancier van haar AVEVE-winkels. 17 winkels werden ondertussen uitgerust met zonnepanelen: tien in Vlaanderen en zeven in Wallonië, voor een totaalcapaciteit van 1,05 MWp. De lokaal geproduceerde groene energie wordt rechtstreeks door AVEVE afgenomen.

Een energiebesparing gelijk aan het verbruik van 285 gezinnen en 454 ton minder CO 2.  Directeur Franchise & Retail van Arvesta, Stefan De Clercq, is blij met de keuze voor groene energie: “ Met het nieuwe winkelconcept willen we onze winkels klaarmaken voor de toekomst. Hierbij is een duurzame aanpak ontzettend belangrijk en zonnepanelen, die onze franchisenemers in staat stellen om zelf te voorzien in hun energiebehoefte, passen helemaal in dat plaatje. De zonnepanelen op onze 17 winkels produceren elk jaar 996.000 kWh, wat overeenkomt met het jaarlijks verbruik van 285 gezinnen. Zo vermijden we een uitstoot van 454 ton CO2 per jaar, het equivalent van de jaarlijkse uitstoot van 221 dieselvoertuigen ! ”

Een globale duurzame aanpak

Naast zonnepanelen liet het franchisenetwerk AVEVE ook al weten spaarzame ledverlichting te plaatsen in haar nieuwe winkels, die het energieverbruik verder moet verlagen, en te voorzien in de opvang van regenwater voor het gieten van de planten. Wat betreft de toelevering van de goederen

aan alle AVEVE-winkels gebeurt dit reeds sinds 2013 vanuit het klimaatpositief logistiek centrum in Wilsele waar gebruik wordt gemaakt van warmtepompen, zonnepanelen en ledverlichting.