Anytime Fitness rap op weg naar 70e opening in de Benelux

Geplaatst door: Franchising Belgium

Anytime fitness biedt het gemak om de hele dag de mogelijkheid te hebben om in de buurt te kunnen sporten, persoonlijke aandacht, pro-actieve coaching naar persoonlijke doelen en betaalbaarheid zijn daarbij de uitgangspunten. Sinds de oprichting in 2002 in Amerika is het bedrijf flink gegroeid. Anytime Fitness werd opgericht door Chuck Runyon, Dave Mortensen en Jeff Klinger, nadat ze hun succesvolle fitnessclub in St Paul (Minnesota, USA) verkocht hadden.De groei ging 9en gaat) snel. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 3500 clubs operationeel in 5 continenten, met meer dan 3 miljoen leden. En dit aantal groeit gestaag. Ook in de Benelux, waar de openingen zich in rap tempo opvolgen.

Anytime Fitness opende vorige week in Lommel

“Altijd open, betaalbaar, een veilige omgeving, hygiëne en aandacht.” Zo omschrijft Ronald Beks , die eigenaar is van Anytime Fitness in Neerpelt en de vorige week geopende vestiging in Lommel, de kracht van het concept. “Leden hebben met een sleutel toegang op de momenten die hen passen”, zegt Ronald. “Uniek is dat dezelfde sleutel je wereldwijd vrije toegang geeft.” Samen met zijn vrouw Annette koos Ronald ervoor om een tweede vestiging te openen, omdat zij merkten dat zij er als ondernemers aan toe zijn, maar de markt er ook om vraagt. “Het Anytime Fitness concept past precies bij deze tijd en bij de behoeften van onze doelgroepen. Dat maakt de groei bijna logisch”, vult de Anytime Fitness Benelux Eigenaar van het Jaar 2017 aan.

De mijlpaal van 70 geopende clubs komt steeds dichterbij

Dat het concept ook in België succesvol is, blijkt uit het feit dat de aanvragen vanuit Belgische ondernemers talrijk zijn. Inmiddels zijn met de opening in Lommel zes clubs operationeel. Petro Hameleers van Anytime Fitness Benelux vertelt dat de groei verder doorzet. “We hebben meerdere clubs in voorbereiding. In Nederland en in België. De verwachting is dat we vrij snel ook de volgende mijlpaal van 70 Anytime Fitness clubs in de Benelux bereiken.”

Welke vestigingen openden onlangs en worden spoedig geopend?

Eind mei opende Anytime Fitness in Stekene. Gevolg door Anytime Fitness Lommel in juni, als tweede vestiging van de eigenaren in Neerpelt. Ook de eigenaar van Anytime Fitness Maasbracht opent een tweeede vestiging, in het Limburgse Panheel, in het eerste weekend van juli. Dat eigenaren meer dan één club hebben is niet ongewoon. “Wereldwijd is 60% van de franchisenemers multi-club owner, eigenaar van meerdere centra.” vult Hameleers aan. “En dat zien wij terug in de openingen. Momenteel staan diverse openingen op punt van opening. Zo opent Sergio Rasidin na zijn succesvolle centrum in Hoogeveen, spoedig ook in Hollandscheveld een club. De interesse is ook hier weer groot.”

En ook in de zomer staat de groei van Anytime Fitness Benelux niet stil. “We openen nieuwe clubs in onder meer Dieren en Assendelft. En ik zou het rijtje nog verder kunnen aanvullen.” zo geeft Petro Hameleers aan.
Over Anytime Fitness

Op dit moment zijn er ruim 3500 clubs wereldwijd open, in 5 continenten. Elke dag wordt er ergens in de wereld een nieuwe 24/7 club geopend en om de drie minuten schrijft een nieuw lid zich in. Elk moment kan het 3 miljoenste lid bij de familie worden begroet. Anytime Fitness is als snelst groeiende franchise-fitnessketen ter wereld, in 2015 en 2016 verkozen tot #1 Top Global Concept, door Entrepreneur Magazine, vanwege haar formule, groei en financiële stabiliteit.

Dit franchiseconcept werft momenteel franchisenemers aan. Wil u hier meer over te weten komen, klik hier.