Anthology zet voet aan de grond in België en stelt zich open voor franchising

Geplaatst door: Franchising Belgium

Anthony Knopfer en zijn partner Sev Le Roy richtten in 2011 het merk Anthology op. Anthology heeft nu vier eigen winkels in Parijs, naast een netwerk van ongeveer 140 dealers. Een uitbreiding  van het Franse schoenen- en tassenmerk door begin 2019 (eind januari – begin februari) zijn eerste Belgische winkel te openen op het Brugmannplein 8 in Brussel. In maart opent Anthology haar eerste regionale winkel in Biarritz, een winkel die voor het eerst onder franchise zal worden beheerd.

“Vanaf het allereerste begin van het merk waren we succesvol in confectiewinkels, maar op een beperkte oppervlakte. Om al onze collecties te tonen, hebben we in 2015 onze eerste boetiek geopend in het 9e arrondissement van Parijs,” legt Anthony Knopfer uit, die voor de lancering van Anthology de leiding had over drie Parijse schoen- en confectiewinkels.

Naast Sev Le Roy heeft hij een merk gecreëerd dat een collectie dames- (laarzen verkocht voor ongeveer 270 euro) en herenschoenen met een tamelijk tijdloze stijl en handtassen. Alle producten werden vanaf het prille begin in Portugal vervaardigd door zijn partner en worden geëxporteerd naar een twintigtal landen, waaronder Italië, België en Engeland.

Het merk Anthology, dat aanwezig zal zijn op de volgende editie van de Parisian Who’s Next show, behaalde in 2017 een omzet van 2,9 miljoen euro. De omzet zou over heel 2018 met 15% moeten stijgen.