Amerikaanse franchise-fitnessformule verovert de Benelux

Geplaatst door: Franchising Belgium

Van 1 naar 25 clubs in het Nederlandse Limburg in 5 jaar

In 2011 landde Anytime Fitness in de Benelux. Initiatiefnemer voor de komst van de grootste fitness franchise ter wereld was ondernemer Petro Hameleers. Na een lange en succesvolle carriere als ondernemer in fysiotherapie en fitness, wilde deze rasechteNederlandse Limburger een nieuwe ondernemersweg inslaan. Die weg vond hij bij Anytime Fitness. Zijn ambities waren explosief gaan groeien. Met de grootste fitness franchise ter wereld. En dat is hemgelukt.

Na 5 jaar zijn er inmiddels meer dan 50 clubs geopend. De eerste club werd geopend in Susteren (Nederland), nabij Sittard. En nu opende de 25e club in Limburg. Daar blijft het niet bij. Binnen nu en twee maanden opent de 59e club in de Benelux zelfs al.

Op 3 oktober 2016 opent Anytime Fitness haar 25e club inNederlands Limburg

Renee Krekels is de eigenaresse van het 25e filiaal in Bunde(Nederland). Ook zij heeft gekozen voor ondernemen met een concept dat gemak centraal heeft staan. Zij bouwde de voormalige fitnessclub Bodyfit om tot een Anytime Fitness club. Zij gelooft heilig in hetfranchiseconcept van Anytime Fitness. “Het gemak staat centraal.Voor mij als ondernemer en zeker voor de klanten. 24 uur per dag, 7 dagen per week, kunnen de leden terecht om aan hun gezondheid te werken. Individueel maar ook in groepsverband.”

Ambitie: 250 clubs in de Benelux

Mijn ambitie is om binnen tien jaar 250 Anytime Fitness clubs in de Benelux operationeel te hebben.” Zegt Master franchisenemer Petro. “Samen met mijn team op het hoofdkantoor en de bevlogenheid van de huidige franchisenemers zetten we iets moois neer. In Belgie zijn we nu ook actief. En al 50 clubs in Nederland.”

Hoe kan een fitness concept zo explosief groeien?

In 2002 bedachten twee ervaren Amerikaanse ondernemers uit de fitnessbranche het concept van Anytime Fitness, waar ‘convenience’ centraal staat: dichtbij de klant, 24 uur per dag kunnen sporten en dat het hele jaar door.

Dat dit overal aanslaat blijkt wel uit de groei. Die zie je van klein tot groot. De clubs zien, geheel tegen de stroom van de markt in, mooie groeicijfers. In een provincie Nederlands Limburg in zo’n korte tijd 25 clubs succesvol openen is niet niks. In de benelux zijn al meer dan 50 clubs operationeel. En wereldwijd meer dan 3300.

Gemak staat centraal

“Gemak om de hele dag de mogelijkheid te hebben om in de buurt te kunnen sporten,  persoonlijke aandacht en betaalbaarheid zijn daarbij de uitgangspunten. Surprisingly personable, dat is één van de belangrijkste karakteristieken binnen Anytime Fitness. Alle Anytime Fitness franchisenemers en clubmedewerkers geven elk lid de service die ze verdienen.” en dat betaalt zich uit, benadrukt Petro.

Samenwerken leidt tot betere resultaten

Dit geldt niet alleen voor de ledenbenadering. “Absoluut”, bevestigt Petro Hameleers. “Wij doen met ons team ons uiterste best om onze Franchisenemers en hun medewerkers elke dag het beste uit zichzelf te laten halen. Coaching, trainingen, persoonlijk contact, doordachte systemen en effectieve marketing. Alles om samen succesvol te kunnen zijn.” Petro is duidelijk van mening dat samenwerken leidt tot betere resultaten. Samen naar ‘a healthier place’. Onze leden, onze medewerkers, onze franchisenemers, ons team op het hoofdkantoor. Teamwork makes the dream work!