Albert Heijn test orderpicken bij een verkooppunt in franchising

Geplaatst door: Franchising Belgium

Albert Heijn start vandaag met een pilootzaak bij franchisenemer waarbij klanten hun online bestelde boodschappen kunnen afhalen bij een franchisenemer in Maasland. Hierbij wordt voor het eerst de bestelling in de winkel geplaatst in plaats van in één van de drie distributiecentra voor online orders, meldt Distrifood

Het experiment duurt drie maanden en wordt mogelijk uitgebreid met een vestiging in Gouda. Voordat consumenten een bestelling via AH.nl doen, geven ze aan waar ze hun producten willen afhalen. Vervolgens maken ze een keuze uit het assortiment dat in de betreffende vestiging beschikbaar is. Voor een bestelbedrag onder de zeventig euro betalen klanten een servicevergoeding tussen de één en 3,50 euro.

De franchisenemer ontvangt de omzet die via deze constructie wordt geboekt. AH-franchisers waren eerder niet betrokken bij AH.nl. Een aantal ondernemers startten daarom het platform AH-afhaalpunt.nl. Consumenten kunnen hun bestellingen inmiddels bij ruim dertig afhaalpunten van franchisenemers afhalen.

Bron : Distrifood