Albert Heijn overweegt om de AH to go-formule in het petrolkanaal in Nederland te herlanceren.

Geplaatst door: Franchising Belgium

‘We voeren momenteel gesprekken met diverse partijen uit de tankstationbranche’, laat AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh weten aan Tankpro, het vakblad voor tankstations.

Passanten

‘De nadruk ligt daarbij op de zoektocht naar locaties met veel passanten. Of dit betekent dat vooral aan snelwegstations wordt gedacht, kunnen we op dit moment nog niet zeggen,’ aldus Aspeslagh. Het is niet de eerste keer zijn dat AH zich in het petrolkanaal begeeft. In het verleden was het AH-assortiment te koop bij tankstations in Nederland. Zo’n tien jaar geleden werd dat stopgezet.

Verleden

Toch vermoedt de marktleider dat tankende klanten nu wel belangstelling hebben voor de AH to go-producten. Ook in Duitsland is de supermarkt in overleg met diverse brandstofaanbieders. Met welke formules momenteel overleg wordt gevoerd in Nederland en Duitsland deelt AH niet mee. Ook niet op welke termijn een beslissing wordt genomen over een eventuele herlancering. In Duitsland is AH sinds enkele jaren actief met enkele AH to go-vestigingen. De teller staat na de opening op het treinstation van Mönchengladbach op vijf winkels. Daar zitten op dit moment nog geen tankstations bij.

Bron : Distrifood