Albert Heijn opent franchisewinkel in Berchem

Geplaatst door: Franchising Belgium

Hoewel Albert Heijn binnenkort 8 winkels moet sluiten in België, heeft de supermarktketen alweer de opening van een nieuwe vestiging in Berchem aangekondigd. Het gaat om één van de winkels van Peeters-Govers die dit jaar omgeturnd worden tot Albert Heijn-winkels.

Om groen licht te krijgen voor de fusie met Delhaize, moet Ahold in België 8 vestigingen sluiten. Volgens de vakbonden gaat het om AH Kiel, Antwerpen Groenplaats, Oudenaarde, Lokeren, Leuven, Boortmeerbeek, Turnhout en Gent Overpoort. Ondanks de geplande sluitingen (waarvan 2 in Antwerpen), opent AH België ondertussen een nieuwe winkel in Antwerpen. Het is hiermee de 39ste winkel voor Albert Heijn in ons land.

Franchisewinkel
Op 16 maart opent AH Berchem de deuren in de Walemsstraat/Driekoningenstraat in Berchem (Antwerpen). In tegenstelling tot de bedreigde winkels, gaat het om een winkel die door een franchisenemer uitgebaat zal worden. Meer bepaald door de zelfstandige kruideniersgroep Peeters-Govers, de eerste grote franchisepartner van Albert Heijn België, die haar 6 winkels gaat omturnen tot AH’s. In november opende Peeters-Govers al haar eerste Albert Heijn-winkel in Oud-Turnhout en vorige week volgde een supermarkt in Gierle.