Albert Heijn opent 48e winkel in Oostende

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op woensdag 11 december opende in Oostende een nieuwe Albert Heijn franchisewinkel; de 48ste Belgische supermarkt ! Deze franchisewinkel, waar een veertigtal mensen aan de slag kunnen, werd in een recordtijd opgebouwd.

Al lang op verlanglijstje

De nieuwe supermarkt opende zijn deuren in aanwezigheid van burgemeester Bart Tommelein en een grote hoeveelheid kooplustigen. Franchisenemers Wim Fierens en Michel Deman, die ook al de vestiging in Knokke-Heist uitbaten, noemen de winkel het bewijs dat de formule werkt aan de kust. “We zijn er een geliefd merk geworden en de West-Vlaming ziet ons graag komen. Oostende is een draaischijf in de regio en we keken al lang uit naar een winkel in deze stad aan zee”, zegt ook Raf Van den Heuvel, algemeen directeur van Albert Heijn België.

De franchisewinkel moet bewijzen dat de Nederlandse keten inzet op zowel vers als duurzaamheid: zo zijn op het dak 732 zonnepanelen geïnstalleerd, die naar verwachting minimaal 203.309 kWh per jaar produceren – een hoeveelheid die zou overeenkomen met het jaarlijks verbruik van 58 gezinnen. De installatie vermijdt ook 1.464 ton CO2-uitstoot over een periode van twintig jaar, al voorzien de zonnepanelen nog maar 34% van het totale energieverbruik van de winkel.

Net zoals in de recent geopende vestiging in Deurne en de toekomstige winkel in Wijnegem pakt deze winkel in Oostende uit met een extra grote verswereld. Winkelbouwer Stamhuis gaat er bovendien prat op dat de supermarkt klaargestoomd is in een recordtijd van 67 werkdagen, van de start van de funderingswerken tot de opening.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Albert Heijn, klik hier.