Albert Heijn nadert Brussel

Geplaatst door: Franchising Belgium

Er wordt een supermarkt van de Nederlandse keten Albert Heijn gebouwd op de Romeinsesteenweg, pal op de grens tussen Brussel en Wemmel. Ook in Zellik, deelgemeente van Asse, zijn plannen voor een Albert Heijn.

Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, opende in 2011 zijn eerste Belgische winkel in Brasschaat. Ondertussen heeft de groep, die in juni fuseerde met Delhaize, al een kleine veertig winkels in ons land. Allemaal in Vlaanderen, waar de producten met Nederlandstalige opschriften kunnen aangeboden worden en er dus geen vertaling van de wikkel nodig is.
Bedoeling is dat er tegen eind 2016 vijftig Albert Heijn-supermarkten in Vlaanderen zouden zijn. “Wij focussen voorlopig op Vlaanderen,” zegt woordvoerster Sally Herygers. “We willen in alle Vlaamse provincies vertegenwoordigd zijn.”
In Vlaams-Brabant is er alleen nog maar een winkel in Leuven. Ahold heeft wel plannen voor een supermarkt in Zellik en binnenkort gaat er dus een supermarkt open in Wemmel. Het gebouw wordt neergezet vlakbij de Ring, tegen de gewestgrens aan.
Brussel komt dus in het vizier en dat is goed nieuws voor de vele Brusselse fans van Appie, die hier in België hun typische hagelslag, vla en drop moeten missen. De grootste fans hebben ondertussen de Facebookgroep Wij willen een Albert Heijn in Brussel opgericht.
Wanneer Albert Heijn daadwerkelijk neerstrijkt in Brussel, daarover kan Herygers zich niet uitspreken.
bron: Brusselnieuws