Ahold-Delhaize: fusie bevestigd voor midden 2016

Geplaatst door: Franchising Belgium

Ahold kondigt voor het afgelopen kwartaal een operationele winst aan die boven de verwachtingen ligt en bevestigt tegelijkertijd dat de fusie met Delhaize midden 2016 zou afgerond worden.

Ahold heeft tijdens het derde trimester een courant bedrijfsresultaat van 319 miljoen euro, opgetekend, een stijging van 1% tegen constante wisselkoersen. De omzet van de groep bedraagt 8,4 miljard euro, een stijging 1,7% tegen constante wisselkoersen. De nettowinst van de groep bedraagt 189 miljoen euro.
Nederland en België
De resultaten van Albert Heijn België zijn opgenomen in de cijfers met betrekking tot Nederland. Ahold geeft dus geen precieze gegevens over de prestaties van de retailer in ons land. De netto omzet bedraagt €2.8 miljard, een stijging van 4% in identieke waarde. Deze omzetstijging is onder meer te danken aan de omschakeling in Nederland van C-1000 winkels in Albert Heijns, en door de opening van o.a.nieuwe franchise vestigingen in België (33 op dit ogenblik). Albert Heijn zegt bovendien dat het een stijging in de verkoop heeft opgetekend, en dat vooral in de verse afdelingen.
De inkomsten gegenereerd door de online activiteiten van de groep (bol.com, Albert Heijn Online) zijn gestegen met 30%. “We blijven investeren in het versterken van onze leidende positie op het gebied van online retail”, zegt de retailer. Deze investering weegt lichtjes door op de marges in Nederland.
Ahold bevestigt haar fusie met Delhaize voor mid-2016
Ahold en Delhaize worden halverwege 2016 één. “We zijn op de goede weg om jaarlijkse prestaties in lijn met onze verwachtingen te bereiken en om onze fusie met Delhaize medio 2016 te voltooien. Samen zullen we een sterkere food-retailer vormen. Onze klanten, onze medewerkers, franchisenemers en onze aandeelhouders zullen hiervan profiteren.” aldus Dick Boer, CEO van de groep. Overall tekenen de retailers een omzet op van 54 miljard euro.
Bron: gondola