ACCOR verkoopt via sales en franchiseback constructie 29 hotels in Duitsland en Nederland

Geplaatst door: Franchising Belgium

Vandaag is bekend geworden dat hotelgroep ACCOR 29 hotels in Duitsland (18 hotels, 2,167 kamers) en Nederland (11 hotels, 1,187 kamers) middels een ‘sale en franchise-back’ constructie heeft verkocht aan Event Hotels uit Duitsland. De verkoopprijs bedraagt 234 miljoen euro (waarvan 209 miljoen voor overname, 25 miljoen wordt door de koper geïnvesteerd in renovatie). Het portfolio omvat hotels van: ibis budget (2), ibis (11), Mercure (12) en Novotel (4). 

In juni 2014 werden van de 29 verkochte hotels 27 door ACCOR binnen de groep gehaald als onderdeel van de Moor Park portfolio. De twee overige vestigingen -een ibis budget in Duitsland en een Mercure hotel in Nederland- waren eerder in eigendom bij HotelInvest. 

Over ACCOR

Accor, ‘s werelds toonaangevende hoteloperator, biedt haar gasten en klanten de deskundigheid van zowel een hoteloperator en franchisegever (HotelServices) als van een hotelbezitter en investeerder (HotelInvest), met als doelstelling het realiseren van aanhoudende groei en harmonieuze ontwikkeling van het netwerk.

Met ruim 3.600 hotels en 460.000 kamers, verdeeld over alle hotelsegmenten, verwelkomt Accor zowel zakelijke als vrijetijdsreizigers in 92 landen. Het merkportfolio bestaat uit de luxe hotels Sofitel, Pullman, MGallery, Grand Mercure, de midscale-hotels Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio en de economy-hotels ibis, ibis Styles, ibis budget en hotelF1. De hotelgroep heeft een sterke online aanwezigheid die bestaat uit de boekingsportal accorhotels.com, individuele boekingssites per hotelmerk en het loyaliteitsprogramma Le Club Accorhotels.

Als ’s werelds beste horeca-leeromgeving is Accor toegewijd om de talenten van al haar 170.000 medewerkers te ontwikkelen. Zij vormen de ambassadeurs van Accors cultuur van service en innovatie waarop de groep al meer dan 45 jaar bouwt.