450 banen bedreigd bij Mestdagh Groupe

Geplaatst door: Franchising Belgium

De Mestdagh Group heeft vandaag zijn strategische plan voorgesteld tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er zou daarbij vooral gefocust worden op meer flexibiliteit. Daarnaast worden ook 450 job geschrapt. Dat meldt De Tijd.

Mestdagh Group, master franchise van Carrefour Market in Wallonië en Brussel, heeft zijn transformatieplan voorgesteld tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Hoewel er geen winkels sluiten, verdwijnen er wel 450 in de eigen winkels van de in totaal 2.700 banen. De directie wil dat vooral doen op basis van vrijwillig vertrek. Daarnaast zullen de winkels voortaan ook op zondag open zijn, zullen de werknemers polyvalent moeten zijn en worden de betaalde koffiepauzes afgeschaft. Guillaume Beuscart die in maart werd aangesteld als de CEO van Mestdagh, zal alles in goede banen moeten leiden.

Dit zijn slechts de eerste berichten over het transformatieplan. Een deel van het strategische plan zou zich ook toeleggen op de ontwikkeling van het koopgedrag van klanten, door het assortiment aan te passen en technologische mogelijkheden te bestuderen.

Bron: Gondola